Národní týden trénování paměti

V rámci celosvětové akce „Týden uvědomění si mozku“ Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging vyhlásila v týdnu 13.-19.3.2017 Národní týden trénování paměti (zdroj: http://www.trenovanipameti.cz).

V Domově Božice si akci připomněli dne 16.3.2017. Pro klienty byly připravené různé hry od klasických společenských, jako je např. Člověče nezlob se nebo Bingo, až po ty složitější, náročnější na zapamatování si, koncentraci a pozornost. Domov Božice spolupracuje s Českou alzheimerovskou společností, o.p.s., Praha a využívá jejich pomůcky doporučené pro kognitivní trénink seniorů.

Pro posilování kognitivních funkcí je důležitý zdravý životní styl. A k tomu určitě patří dobrá nálada a příjemná společnost. To už naše babičky dávno věděly „veselá mysl je půl zdraví“. Tohoto pořekadla se drželi pořadatelé akce. O dobrou náladu a příjemnou společnost se kromě zaměstnanců postarali i dobrovolníci z dobrovolnického centra ADRA Znojmo. Patří jim za to velké poděkování. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA