Den sociálních služeb aneb jeden svět pro všechny

Dne 3. 9. 2014 se naše organizace zapojila do 5. ročníku akce pod názvem „Den sociálních služeb aneb jeden svět pro všechny“, které se konalo na Horním náměstí ve Znojmě. Pořadatelem bylo Město Znojmo v rámci realizace Komunitního plánování sociálních služeb na Znojemsku.

Klienti domova si pro návštěvníky našeho stánku připravili malé dárečky v podobě sáčků s lipovým květem, nasušené květy levandule a další upomínkové předměty. Zájemci o naše služby obdrželi informace o možnostech umístění do našeho domova. Otázky se týkaly služeb, které poskytujeme našim klientům.

Návštěvníci našeho stánku obdivovali nápaditost a šikovnost našich klientů, kteří společně s aktivizačními pracovnicemi vyrábí různé dekorační předměty. Ty pak zdobí prostory našeho domova, nebo prezentují Domov důchodců Božice na podobných akcích, jako se konala ve Znojmě. Zároveň si mohli vyzkoušet, jakým způsobem klienti našeho domova trénují paměť. Protože cílem aktivit, které jsou denně připravené pro klienty, je působení na všechny složky osobnosti, tzn. kognici, fyzickou, psychosociální a duchovní stránku.

DSCN9648

DSCN9651DSCN9653